Dječja stomatologija


Najljepši osmjeh je zdrav dječji osmjeh!
Iskustvo, visok stepen stručnosti i neizmerno strpljenje u radu sa djecom čine da djeca, bez straha i suza, postaju naši najbolji pacijenti, na obostrano zadovoljstvo i roditelja i ljekara.

Prva posjeta djeteta stomatologu, je obično sa pojavom prvih zuba (šest mjeseci života). Najvažniji razlog posjete roditelja je da prime upustva od stomatologa kako preventivno djelovati na zube svog djeteta.U ovoj posjeti možete očekivati stručna uputstva o higijeni prvih zubića kao i savjete o ishrani .Tokom izrastanja mliječnih zuba planira se i prva svjesna posjeta djeteta stomatologu.
Prva posjeta stomatologu je jako važna i trebala bi da prođe u opuštenoj atmosferi.U prvoj posjeti djeteta nikada ne planiramo ozbiljnije intervencije nego upoznajemo dijete sa prostorom i instrumentima,kroz igru i razgovor stavaramo pozitivnu sliku o stomatologu.Traumatičnost prve posjete iz iskustava i roditelja i stomatologa ostavlja dugoročne posledice.Nizom maštovitih motivacionih metoda i pristupom da djete nikada ne treba slagati gradimo povjerenje koje je ključ saradnje sa djecom.
Mliječni zubi igraju značajnu ulogu iako kasnije ispadaju!
Mliječni zubi čuvaju mjesto stalnim zubima, utiču na tjelesni i emocionalni razvoj,funkciju žvakanja, razvoj govora,rast I razvoj vilice i glave.
Rano formiranje navike odlaska stomatologu kada jos uvijek ne postoji konkretan problem rezultira kasnijim rasterećenim dolascima djece, podiže svijest o važnosti zuba kod djece I razbija predrasude o stomatologu.
U našoj ordinaciji izvodi se niz preventivnih i profilaktičkih mjera za dugotrajnu zaštitu zuba kod djece.

ZALIVANJE FISURA ; FLORIZACIJA ZUBA saznaj više