Konzervativna Stomatologija


Uklanjanje karijesa i lečenja oboljenja zubne pulpe imaju za cilj ne samo da očuvaju funkcionalne već i estetske osobine zuba. U tu svrhu koristimo savremene materijale i tehnologije koji daju odlične rezultate kod restauracije kako prednjih, tako i bočnih zuba. Korišćenjem velikog spektra boja kompozitnih ispuna (plombi), oponašnjem prirodne transparentnosti zuba postižu se zadivljujući učinci tvrdoće i estetske moći i prednjih i bočnih zuba.Relativno novi materijali na bazi glas jonomer cemenenata sa konstantnim otpuštanjem fluora ( antikariogeni učinak) koriste se kao podloga na vitalnim zubima kao I prilikom cementiranja nadoknada.
Liječenje oboljelog zuba uz tretiranje korjenskog kanala uz stalnu rentgensku kontrolu (digitalne radiografije koja smanjuje zračenje i za 90%)je terapijska procedura koja omogućuje da se izliječi zub, da nestane bol i da se sačuva zub u ustima.
Gotovo je svaki zub moguće spasiti - načelo je moderne stomatologije!
Amalgamske plombe (srebrne plombe)danas su stvar daleke prošlosti. Neograničen broj nijansi kompozitnih materijala omogućuje stomatologu da oblikuje deo zuba koji nedostaje na morfološki i estetski savršen način.
Kompozitne materijale pored sanacije karijesnih lezija koristimo i za estetske korekcije dijasteme (veliki razmak između zuba) a bez brušenja zuba i potrebe za izradom keramičkih krunica. Estetskim materijalima možemo postići potpunu promjenu izgleda osmjeha zatvaranjem dijasteme a bez potrebe brušenja !