Mezo-niti

Mezo-niti u kombinaciji sa COG Lift nazubljenim nitima pružaju trenutno i prirodno podmlađivanje bez potrebe za operacijom/hirurgijom

Lifting i zatezanje nitima je minimalno invazivana metoda, sa kojom postižemo rejuvenaciju i lifting kože na problematičnim regijama bez ukljanja viška kože i masnog tkiva hirurškim putem.

Nakon aplikovanja mezo-niti na tačno određeno mesto pomoću igle ili kanile niti ostaju fiksirane u tkivu, pružaju potporu i pokreću proces regeneracije. Efekti tretmana mogu se videti odmah po aplikaciji, a vremenom se rezultat dodatno poboljšava i dostiže svoj maksimum u narednih tri do šest meseci. Okolno tkivo deluje kao podrška nitima održavajući taj postignuti lifting efekat. Niti aplikovane u tkivo pokreću proces indukcije kolagena i stvaranja novih krvnih sudova. Postupak aplikovanja niti je brz i obično se sprovodi pod topičnom ili blok anestezijom, čime se postiže bezbolnost, vidljivih tragova intervencije na koži nema ili su minimalni, zbog čega možemo reći da je vreme oporavka kratko.

Mezo-niti se razgrađuju u periodu od šest do osam meseci u zavisnosti od pacijenta, a efekat traje nekoliko godina. Korektivni tretman se može ponoviti odmah nakon mesec dana.

Postupak je idealan za pacijente koji imaju dobru elastičnost kože i nemaju preveliki višak kože. Najbolji kandidati za ovu vrstu intervencije su pacijenti između trideset i pedest godina, koji žele izgledati mlađe i negovanije bez face lifting operacije.

Stadijumi delovanja za Mezotrax proceduru

Igla ili kanila mora probosti kožu i ubaciti nit u tkivo. Ovaj proces povređivanja, probijanja tkiva prati neposredna reakcija organizma, zarastanje rana. Akt probijanja izaziva lokalna oštećenja kao što je blago krvarenje, trombociti se automatski nakupljaju i počinje proces zapaljenja na ćelijskom nivou, bez obzira što se radi o mikro povredi. Nakon ovoga sledi oslobađanje faktora rasta, proliferacija fibroblasta i stvaranje kolagena i elastina, koji daju efekat podizanja i zatezanja. Ovo je proces samoobnavaljanja kože.