ŠTA JE I KAKO DJELUJE MEZOTERAPIJA?

Mezoterapija je metoda koja se primjenjuje u estetskoj medicini s ciljem regeneracije kože. Mezoterapija osigurava intenzivnu hidrataciju kože, vraća joj elastičnost, tonus i sjaj. Mezoterapija je metoda kojom se uz pomoć igle u gornje slojeve kože aplikuju revitalizirajući sastojci, što osigurava prelazak epidermalne barijere i unošenje aktivnih sastojaka u dublje dijelove kože, gdje su oni i najdjelotvorniji.
Terapija je vrlo individualna i zavisno od stanja kože unose se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koji pospješuju fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međućelijske supstance te štite ćelije od oštećenja slobodnim radikalima. Mezoterapija se provodi u više navrata prema određenom protokolu. Zavisno od stanja kože ljekar preporučuje vrstu mezoterapije, koktele koji će koristiti kao i broj ponavljanja u različitim vremenskim intervalima

U našoj klinici nudimo široku paletu preparata za mezoterapiju koji pružaju raznoliku pomoć u rješavanju brojnih estetskih problema povezanih s kožom lica, tijela i glave. Koristimo proizvode renomiranog proizvođača Aesthetic Dermal RRS

U pitanju su profesionalni mezoterapijski kokteli koji svojim posebno odabranim formulama djeluju na različite problematiku kože. U osnovi, ovi vrhunski kokteli stimulišu dermis te pružaju idealan hidro balans i biorevitalizuju kože. Biorevitalizacijom se koža hidrira, njena struktura se obnavlja, a također se ostvaruje moćno antioksidativno djelovanje.

ŠTA OČEKIVATI OD SAMOG ZAHVATA I POSLE ZHVATA?

Prije samog mezoterapisjkog zahvata lice se dubinski čisti , dezinfikuje i blago površno anestezira .Pri zahvatu se koriste najtanje igle, a cilj je da se površinskim ubodima aktivni sastojci ravnomjerno rasporede površno po koži.
Pri svakome ubodu ubrizga se u kožu minimalna količina sastojaka. Injekcione tehnike koje se primjenjuju u mezoterapiji su različite, često se kombinuju.U istu svrhu koriste se dermaroleri ili derma pen. Kod osoba s već uznapredovalim znacima starenja kože potrebno je postupak intenzivirati kako bi se postigao željeni efekt, a najbolje rezultate daje u kombinaciji s drugim metodama.

Tretmani su gotovo bezbolni, ponekad se nakon tretmana vidi crvenilo kože, vrlo rijetko manji otoci koje spontano prođu nakon par sati. Vrlo rijetko se mogu javiti alergijske reakcije. Rijetko se javljaju mali podlivi koji vrlo brzo nestaju i mogu se pokriti šminkom. Ne preporučuje se izlaganje suncu i vještačkim izvorima UV zračenja nakon mezoterapije

MJERE OPREZA

Najveću opasnost čini primjena u rukama nestručnih osoba. Ako želite biti sigurni u zahvat preporučujemo vam mezoterapiju koju izvodi samo ljekar koji je prošao stručnu obuku.

Drugu najveću opasnost čini primjena lažnih i nedozvoljenih proizvoda te se savjetuje koristiti samo proizvode renomiranih proizvođača.